نمای شیشه ای
نماهای شیشه ای ها به سه دسته تقسیم می شوند:
این روش ابتدائی و اولین تکنولوژی سیستم نما شیشه ای می باشد.در این روش نمای شیشه ای قطعه به قطعه ساخته می شود.
در این مدل از نمای شیشه ای در صورت وجود اجزاء کشویی اتصال ترنزوم ها به مولیونها معمولا اعضاء عمودی (mullion ) ابتدا نصب می گردند، پس از آن اعضاء افقی ( Transom ) و در نهایت قطعات شیشه و یا پنجره ها روی سیستم نصب میگردند.
در سیستم هایی از پروفیلهای نمای شیشه ای به علت عدم باربری سیستم کشویی اتصال لاملهای افقی به عمودی از روش فیکس استفاده میگردد. در این روش اتصال ترنزومها به مولیونها تنها از طریق قطعه فیکس اتصال ممکن است که در این روش کلیه اجزاء سیستم طبق اندازه های برداشت شده و نقشه برداری شده در کارگاه برش می شوند و بصورت پازلی در کارگاه مونتاژ و یونیت به یونیت در نما نصب میگردند بدین ترتیب نمای شیشه ای در این روش ساخته می شود که در صورت امکان نیز میتوان از یک طرف ابتدا هر لامل عمودی را نصب نمود سپس پروفیل های ترنزوم نصب و لامل بعدی در محل نصب گردد. البته این روش به وقت بیشتری جهت مونتاژ و نصب نسبت به روش ابتدایی گفته شده نیازمند است.
سیستمهای Stick بدلیل حذف حمل و نقل های اضافی از نوع ارزانترین سیستمهای نمای شیشه ای می باشند. در این نوع نمای شیشه ای کلیه قطعات در داخل کارگاه اندازه گیری وساخته میشود که در این حالت از هزینه حمل قطعات بزرگ ساخته شده کاسته می شود. از طرفی بدلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات، دیگر نیازی به کنترل های عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد.
پس از مدت زمانی که از ساخت اولین نمای شیشه ای گذشت روش ساخت Semi- unitized در طراحی و ساخت سیستمهای نمای کرتین وال مورد استفاده قرار گرفت.
در این روش ابتدا مولیون ها به صورت جداگانه در کارگاه نصب می گردند سپس فریم های پیش ساخته در کارخانه به محل کارگاه حمل شده و بین مولیون ها نصب میگردند. این قطعات ممکن است تا ارتفاع یک طبقه نیز ساخته شوند و یا مثلا به دو قطعه شیشه یکی بدون دید یا سیستم اسپندرال – (spandrel) و یک قطعه شیشه با دید یا قابل رویت تقسیم شوند.
در مواردی که در سیستم نمای شیشه ای طول دهانه بزرگ بوده و شامل دو طبقه می باشد بهتر است از سیستم ترکیبی- Hybrid استفاده گردد که سیستم کلی مقاوم تری است.
این سیستم جهت نصب قاب به مولیون ها زمان زیادی را می طلبد.
بهترین روش هوابندی و آب بندی در این روش صورت می گیرد، این سیستم در واقع برای تکنولوژی های نوین و مدرن اختراع شد در این روش از نمای شیشه ای کل قابهای بزرگ پیش ساخته در کارخانه تولیدی طراحی شده است.
اساس کار در این روش ساخت قاب با اعضا مولیون، ترنزوم و شیشه ها در کارخانه می باشد که پس از حمل توسط براکتهائی که قبلا در نمای شیشه ای نصب شده اند و مولیونها و ترنزوم های نر و ماده به هم متصل می شوند.
در این روش کلیه مراحل ساخت در کارخانه تحت کنترل سازندگان بوده و از دقت بالائی نیز برخوردار است. این روش بیشتر برای ساختمانهای مدولار در نمای شیشه ای که سرعت بالائی نیز در ساخت دارند پیشنهاد میگردد.
روش ساخت پانلها به این صورت می باشد که کلیه پروفیلهای به کار رفته به صورت نر و ماده ساخته شده که در نهایت موقع نصب با توجه به محل قرار گیری اتصالات با لاستیکهای ای پی دی ام EPDM و چسبهای استراکچرال سیلیکون در نقاط لازم پانلها کنار یکدیگر قرار میگیرند.