نمای شیشه ای از بارزترین نشانه ها در معماری مدرن می باشد که در اغلب شهرها و کشورهای توسعه یافته جلوه خاصی را ایجاد کرده اند. استفاده از شیشه های مات، رنگی و رفلکس به صورت فریم لس یا بدون فریم، عنکبوتی یا اسپایدر و کرتین وال از جمله نمونه های رایج در نمای ساختمان ها می باشند که زیبایی منحصر به فردی دارند. گروه آرین سازین بنا نما؛ اجراکننده انواع نمای شیشه ای در ادامه به طور کامل هر آنچه که باید درباره قیمت، انواع مختلف شیشه ها، مزایا و معایب و همچنین کاربرد و موارد مهم در انتخاب و نصب نمای شیشه ای ساختمان را بررسی خواهد نمود.
شیشه از پرکاربردترین متریال ها در صنعت ساختمان سازی می باشد و نمونه هایی از کاربرد آنها را می توان در درب و پنجره و همچنین نمای ساختمان ها مشاهده نمود. با توجه به جلوه بسیار زیبا و کاملا مدرنی که شیشه در ظاهر ساختمان ها ایجاد می کند، به همین دلیل امروز در نمای ساختمان نیز به وفور از آنها استفاده میشود. نمای اجرا شده با شیشه برای برج های مسکونی و اداری و تجاری و حتی آپارتمان های کوچک را می توان بر اساس فاکتورهای مختلفی گروه بندی کرد. به عنوان مثال بر اساس شکل ظاهری و نحوه قرار گرفتن شیشه ها در قاب و فریم های مخصوص این نماها به گروه های زیر تقسیم بندی میشوند:
دلایل زیادی برای استفاده از شیشه در نمای ساختمان وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به روشن تر شدن فضای داخلی و ایجاد چشم انداز زیبا اشاره کرد. به همین دلیل تا حد امکان تلاش میشود تا شیشه های عریض تر و بیشتری در نما استفاده شود و قاب های عریض فلزی مانع از جلوه شیشه ها نشوند. پانل های شیشه ای مورد استفاده در این نوع نما دو لایه می باشند و به همین دلیل مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط محیطی و زلزله و موارد مشابه دارند.
نمای شیشه فریم لس یا بدون قاب یکی از رایج ترین انواع کاربرد شیشه برای ساختمان ها می باشد که پروفیل های آلومینیومی ابتدا به صورت شبکه ای تمام نمای ساختمان را می پوشانند. عرض این پروفیل ها بسیار کم می باشد و بعد از قرار گرفتن پانل های شیشه ای درون آنها، فریم و قاب جلوی چشم انداز را نمیگیرد. از مهم ترین ویژگی های نماهای فریم لس می توان به موارد زیر اشاره نمود:
• ایجاد جلوه بهتر در نما
• قابلیت اجرا به صورت ثابت و متحرک
• ایجاد روشنایی بهتر در محیط داخلی به دلیل عدم استفاده از فریم و قاب های عریض
• عایق بودن در برابر حرارت و دما و صدا به دلیل استفاده از لاستیک های عایق اطراف پروفیل ها
برای خواندن مطالب درمورد درب آلومینیومی
از دیگر نمونه های بسیار پرکاربرد که در سال های اخیر با استقبال زیادی مواجه شده اند می توان به نمای شیشه ای اسپایدر یا عنکبوتی اشاره نمود. برای نصب و اجرای پانل های شیشه ای در این نوع نما به فریم های عریض نیاز نبوده و استحکام و مقاومت با پایه های اسپایدری تامین میشود. پایه های اسپایدری سازه های فلزی شبیه به پاهای عنکبوت می باشد که شیشه روی آنها محکم شده و قدرت بسیار بالایی در برابر وزن سنگین شیشه ها دارند. پانل های شیشه ای اجرا شده بر روی این پایه ها در این نوع نما به صورت تک جداره و دو جداره قابل اجرا می باشد. به همین دلیل نمای شیشه ای اسپایدری ساختمان چند ویژگی مهم دارد که عبارتند از:
• پانل های شیشه ای را می توان در نمای عنکبوتی به صورت ثابت و متحرک و کشویی اجرا کرد.
• برای اجرای این نما به فریم و قاب نیاز نمی باشد و به همین دلیل شیشه های عریض در این نما قابل اجرا می باشند.
• شیشه های استفاده شده در نمای اسپایدری نشکن بوده و مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و تکان خوردن های شدید و باد و طوفان و همچنین نوسانات دمایی دارند.
• شیشه در نمای عنکبوتی حداقل ۱۰ میلیمتر ضخامت دارند.
• نمونه های مقاوم شیشه های اسپایدری از دو لایه شیشه سکوریت یا لمینت و یک لایه میانی طلق ساخته میشوند.
با توجه به سنگینی شیشه های به کار رفته در نما و وزن زیادی که به ساختمان تحمیل می کنند، به همین دلیل نوع دیگری از این نماها در حال حاضر اجرا می گردد که اصطلاحا نمای شیشه ای کرتین وال (curtainwall) نامیده میشود. این نوع نما که با نام نمای لامل نیز شناخته شده می باشد، سازه های با بدنه تمام فلزی می باشد که جدا از ساختمان ایجاد و در واقع مقابل بنا قرار میگیرد. به همین دلیل نمای شیشه ای را برای ساختمان ایجاد می کند اما هیچگونه وزن اضافه را به بنا تحمیل نخواهد کرد. برای درک بهتر این نوع نما می توان ساختمان اصلی را مانند دیوار و کرتین وال را به صورت پرده تصور کرد. این گروه از نماهای شیشه ای ساختمان دارای چند ویژگی می باشند که عبارتند از:
• شیشه های به کار رفته برای نماهای کرتین وال رنگی، تک جداره و دو جداره و رفلکس و ساده می باشد.
• این نما عایق حرارت و صوتی می باشد
• بدنه تمام فلزی سازه در برابر نم و رطوبت و تماس با مواد خوردنده کاملا مقاوم می باشد.
• استفاده از این نما تا حد زیادی بار مرده ساختمان را کاهش خواهد داد و مقامت بنا افزایش پیدا می کند.
در زمینه تاریخچه نمای شیشه ای یا کرتین وال می توان گفت که تا قبل از اواسط قرن نوزدهم ساختمان ها را با دیوارهای بیرونی می ساختند (دیوارهای باربر، معمولاٌ خشتی) و این دیوارها در حکم تکیه گاهی برای بار کل سازه به شمار می آمدند. با مرور تاریخچه نمای شیشه ای می توان دریافت که با توسعه و فراگیر شدن استفاده از فولاد ساختمانی و بعد از آن بتن مسلح، این امکان به وجود آمد که ستون های نسبتاٌ کوچک بارهای سنگین سازه را تحمل کنند و دیگر نیازی نباشد که از دیوارهای بیرونی به عنوان تکیه گاه استفاده شود. با غیر باربر شدن دیوارهای بیرونی، این دیوارها بسیار سبک تر و بزرگ تر از دیوارهای باربر خشتی نسبت به قبل شدند. این امر در طول تاریخچه نمای شیشه ای سبب استفاده از شیشه به عنوان نمای بیرونی را افزایش داد و به این ترتیب سیستم نمای شیشه ای که امروزه شاهد آن هستیم به وجود آمد.
سازه های صلبی مورد نیاز در ساخت نمای شیشه ای را می توان از چوب نیز تهیه کرد اما چون درختان بلند از زمان قرون وسطی در اروپای غربی کمیاب شده بودند بنابراین با پیدایش صفحات شیشه ای بزرگ تر در قرن هجدهم، اولین نمای شیشه ای حقیقی نه در غرب که رو به صنعتی شدن بود بلکه در امپراطوری عثمانی که همچنان ساخت سازه های چوبی در آن به میزان زیادی انجام می شد در تاریخچه نمای شیشه ای قابل ذکر است.
بنای اوریل چمبرز (Oriel Chambers) در تاریخچه نمای شیشه ای اولین نمای شیشه ای با قاب فلزی در جهان بود که در سال ۱۸۶۴ در لیورپول انگلستان ساخته شد و به دنبال آن در جریان مرور تاریخچه نمای شیشه ای در سال ۱۸۶۶ از نمای کرتین وال در ساختمان کوک استریت ۱۶ (Cook Street 16) واقع در لیورپول استفاده شد. پیتر الیس (Peter Ellis) معمار اهل لیورپول کار طراحی و ساخت هردوی این بناها را انجام داد. نماهای شیشه ای بزرگ باعث می شوند نور بیشتر به داخل ساختمان نفوذ کند. به این ترتیب فضای بیشتری در طبقات قابل استفاده می گردد و از هزینه های مربوط به تامین نور در روزهای کوتاه زمستان کاسته می شود. اوریل چمبرز مجموعه ای چهار هزار متر مربعی است که به علت عدم اختراع آسانسور در آن زمان در پنج طبقه ساخته شد.
در تاریخچه نمای شیشه ای می بینیم که برخی از اولین نماهای شیشه ای از وادارهای فولادی ساخته شده بودند و شیشه های تخته ای از طریق آزبست یا بتونه اصلاح شده فایبرگلاس به وادارها متصل شده بودند. سرانجام سیستم وادار شیشه ای جایگزین درزگیرهای سیلیکونی و نوارهای شیشه ای شدند. بعضی طرح ها به گونه ای بود که هم شیشه از طریق یک کلاهک بیرونی در جای خود نگه داشته شود و هم از یکپارچگی درزگیرها محافظت شود. ساختمان لور هوس (Lever House) واقع در نیویورک اولین نمونه نصب نمای شیشه ای در ساختمان سازی در تاریخچه نمای شیشه ای به شیوه مذکور محسوب می شود. ساختمان های باوهاوس در دسائو (۱۹۲۶) و هالیدی در سانفرانسیسکو (۱۹۱۸) نیز نمونه های دیگری هستند.
دهه هفتاد میلادی شروع استفاده گسترده از آلومینیوم در وادارها بود. مزیت منحصر به فرد آلومینیوم، قابلیت شکل پذیری آسان آن است. به این ترتیب می توان در طراحی و از نظر جنبه های زیبایی شناختی آن را تقریباً به هر شکلی درآورد. امروزه پیچیدگی طرح ها و شکل های موجود تقریباٌ نامحدود هستند. کار طراحی و ساخت اشکال سفارشی را می توان نسبتاٌ به سادگی انجام داد.
روش ها و گونه های آب بندی نیز به همین شکل طی سال ها تکامل یافته است. در نتیجه امروزه نماهای شیشه ای در عین داشتن کارایی بالا به نگهداری کمی نیاز دارند. این بود نگاهی اجمالی بر تاریخچه نمای شیشه ای.
از جدیدترین نماهای شیشه ای می توان به یونیتایز اشاره نمود که از پازل های آماده و تولید شده در کارخانه تشکیل شده اند. از ویژگی های منحصر به فرد این پازل های شیشه ای می توان به قابلیت اجرا و نصب آنها در زمان ساخت بنا اشاره نمود. البته لازم به ذکر است که قیمت این نوع نما گران می باشد.
برای خواندن مطالب درمورد کرتین وال
با کوچکترین نگاه در خیابان های مختلف شهر کاملا پی به استفاده زیاد نمای ساختمان در بناهای مسکونی و اداری و تجاری و هتل ها و غیره خواهید برد. دلیل استقبال زیاد از این نوع نما در سال های اخیر مزایای متعدد آن می باشد که برخی از آنها عبارتند از:
• به دلیل استفاده از پانل های شیشه ای با ابعاد بزرگ، لذا سرعت اجرا و نصب نما بیشتر از سنگ و سایر متریال ها می باشد.
• ورود نور طبیعی به داخل ساختمان باعث روشن تر شدن محیط میشود
• شیشه نسبت به سنگ وزن سبک تری داشته و به همین دلیل وزن مرده کمتری را به ساختمان تحمیل می کنند. مخصوصا در نمای کرتین وال که به طور کامل این وزن تحمیل شده به بنا حذف می شود.
• تنوع بالا در رنگ و طرح شیشه ها باعث سازگاری بهتر با معماری ساختمان میشود
• استفاده از شیشه های دوجداره و مقاوم در نمای فریم لس و عنکبوتی و کرتین وال باعث میشود تا نما در برابر حرارت و آلودگی صوتی مقاومت بالایی داشته باشد.
علیرغم مزایای متعددی که نمای شیشه ای ساختمان به همراه دارد، چند نقطه منفی نیز در آنها به چشم میخورد که عبارتند از:
• تابش مستقیم نور خورشید به داخل ساختمان مخصوصا در طبقات بالایی برج ها و گرم تر شدن فضا در روزهای تابستان
• کثیف شدن زود هنگام نما با بارش و گرد و غبار و طوفان و محدودیت هایی که برای تمیز کردن این نما وجود دارد
• کاهش امنیت نما در صورت عدم اجرای استاندارد
کاربرد نمای شیشه ای ساختمان
در حالت کلی می توان گفت استفاده از این نما محدودیتی نداشته و در تمام ساختمان ها کاربرد دارد. اما برای داشتن جلوه بهتره این نوع نما در ساختمان های مسکونی با تعداد طبقات
حداقل سه طبقه اجرا میشود. نمای هتل ها، مراکز تجاری و اداری، سینماها، فرودگاه و رستوران های بزرگ و همچنین مراکز فرهنگی و غیره می توان از نمای شیشه ای استفاده نمود.
نقشه برداری نما
نقشه برداری، تهیه نقشه کارگاهی:
ابتدا در محل پروژه نقشه برداری برداشت کاملی از وضعیت استراکچر نما شامل ستون ها، دال ها، تیرها و کلیه عوارض موجود انجام می می دهد سپس بر اساس نتایج حاصل از این برداشت جانمایی سیستم نما روی برداشت کلی صورت می پذیرد . در این حالت با توجه به عوارض موجود، نقشه واقعی محل قرارگیری عناصر نما مشخص می گردد . از طرفی با عنایت به کلیه کدها و عوارض مشخص شده و با توجه مقاطع لامل انتخابی که از محاسبات بدست می آید می توان نقشه های کارگاهی (Shop Drawing) و لیست های برش (Catting List) را تهیه و جهت انجام عملیات برش و نصب از آنها استفاده نمود .
مرکز ملی هنرهای نمایشی، پکن
خانه رقصان، پراگ
تبر سنت ماری ۳۰، لندن
هرم لوور، پاریس
بنیاد نما و آوای هلند
هتل دابلیو، بارسلونا
باغ گیاهشناسی کوریتیبا
ساختمان مرکزی وزارت بهداشت و درمان اسپانیا
طراحی نمای شیشهای برای ویلا سبکی است مدرن که جهت بهره بردن حداکثری از مناظر طبیعی و ایجاد حس پیوستگی میان فضای داخلی و فضای بیرون. این شکل از طراحی نمای شیشهای ویلا یک تجربه تکرار نشدنی از حضور ساکنان در محیط امن و آرام داخلی همراه با استفاده از فضای پیرامون مناظر بکر و زیبای ساحلی. چند وقتی است که استفاده از نمای شیشهای ویلا در ایران نیز باب شده است ما یکی از عمدهترین چالش های این سبک نماسازی از میان رفتن حریم شخصی است که برای حل کردن آن چارههای بسیاری اندیشیده شده است. اجرا کردن سطوح وسیع شیشهای در نمای ساختمان آن را به یک بنای بسیار جذاب و گاها باورنکردنی تبدیل می¬کند. در ادامه این مطلب تلاش می¬کنیم به انواع طرح های نمای شیشهای ویلا اشارهکرده و آنها را به شما معرفی کنیم:
• نمای شیشهای ویلا کرتین وال: کرین وال که در اصطلاح به آن دیوار پرده¬ای گفته می-شود که با استفاده از سطوح شیشهای در نمای ساختمان اجرا می¬شود. لامل نام دیگر کرتین وال است که در واقع نوعی استراکچر آلومینیومی می¬باشد.لامل های افقی TRANSOM و لامل های عمومی MULLION نامیده میشوند. اگر در نمای کرتین وال از شیشههای دوجداره و چند جداره استفاده شود نوعی عایق حرارتی_برودتی و عایق صوتی نیز ساختهایم.رنگ های آن آنادایز ، پودری و طرح چوب می¬باشد که برای شیشههای این نما استفاده می¬شود.نمای کرتین وال به دو شل نمای شیشهای اجرا میشود
۱. فریم لس frameless که قاب نگهدارنده یا پانل های آن از جنس آلومینیوم می¬باشد که بر روی یک فریم فولادی اتصال یافته و بر روی سازه اصلی ویلا نصب و فیکس می¬شود.در کرتین وال فریم لس برای ویلا بر اساس مساحت و وزن پانل ها ی شیشهای اندازهها و مقاطع مختلفی از جنس پروفیل آلومینیوم استفاده می¬شود.
آب بندی و هواگیری این پانل های شیشهای با استفاده از لاستیک های بنام EPDM که به یراق فریم لس هم شناخته می¬شوند صورت می¬گیرد.
از ویژگی ای بسیار مهم در سبک معماری ایرانی و همچنین معماری روز دنیا روشنایی و شفافیت بخشیدن به فضای داخلی ساختمان با استفاده از نور طبیعی خورشید است.
شفافیت و روشنایی در هر سبکی از معماری ایرانی مهمترین خصلت آن محسوب میشود. به همین دلیل استفاده از شیشه مهمترین عنصری است که باید به دقت به آن توجه کرده و در انتخاب آن به درستی عمل کنیم.چنانچه بخواهیم نمای ظریف، زیبا و مستحکم داشته باشیم باید از عناصر فلزی (آلومینیوم) و شیشه به درستی استفاده کنیم.
ما دارای انواع مهمی از طراحی نما به وسیله شیشه داریم که عبارتاند از:
۱. سیستم کرتین وال استیک: این مدل از نمای شیشهای کرتین وال که به لامل هم معروف است ابتدا با پروفیل های عمودی آلومینیومی (مولیون) به واسطه براکت های مخصوص و ( رولبولت) یا جوش به استراکچر ساختمان متصل شده است. و بعد از آن به وسیله پروفیل های عمودی که به نام “ترنزوم ” هم شناخته میشوند به واسطه لقمههای مخصوص بر روی پروفیل عمودی نصب میشود.تمامی این مراحل بعد از نقشهبرداری دقیق به وسیله “چارسیک” و بر طبق نقشههای واحد “چارسیک” بعد از تأیید کارفرما انجام میگیرد . نیازی به ساختهشدن در کارخانه ندارد.بعد از انجام مراحل ذکرشده حالا نوبت به مرحله آب بندی با لاستیک مخصوص، باز شو ها و شیشهها میرسد که با انواع شیشههای مورد استفاده در این سیستم ( شیشه ساده، دوجداره، سه جداره و چند جداره لمینت، سکوریت، اسپندرال، سندبلاست و…) کار به اتمام می¬رسد.
۲. سیستم یونیتایز: این سیستم کاملترین و بهروزترین سیستم در نماهای شیشهای محسوب میشود تفاوت اساسی آن با سایر سیستم ها آماده سازی کامل آن در کارخانه و تنها نصب آن به شکل پازل بر روی نما میباشد. سیستم یونیتایز این امکان را به ما میدهد همزمان با اجرای ساختمان و بعد از کامل شدن هر مرحله نمای آن را نصب نموده و به موازات آن سایر مراحل ساخت ، مرحله نازککاری، هم پیش برود .
سیستم یونیتایز همچنان به دلیل پرهزینه بودن به نسبت سایر روش های دیگر کمتر مورد استقبال قرار میگیرد. یکی دیگر از مزایای سیستم یونیتایز مقاوم بودن این سازه در برابر زلزله اشاره کرد.
به دلیل انعطافپذیری بالایی که پانل¬ها دارند باعث شده که در مواقع بروز زلزله هیچ آسیبی به نمای ساختمان وارد نگردد..
۳. سیستم اسپاید در سیستم اسپایدر قطعات چنگک مانندی وجود دارد که شیشهها را در کنار یکدیگر نگه میدارند. در این سیستم شیشهها معمولاً تک جداره بوده یا به صورت دو عدد شیشه لمینت اجرا می¬شوند. در این روش همچنین امکان بهرهگیری از استیند گلاس نیز وجود دارد و در سیستم های پیشرفتهتر امکان بهرهگیری از شیشههای دو جداره نیز فراهم است. استفاده از این سیستم به دلیل شفافیت حداکثری و امکان اجرای شیشه با ابعاد بزرگ در فروشگاهها و مراکز تجاری متداول تر است.
هنگامی که سخن از طراحی داخلی شفاف به میان میآید در اولین نظر شیشه به دهانمان متبادر میشود.
شیشه یکی از پرکاربردترین و رایجترین متریال ها در صنعت ساختمانسازی است که میتواند به عنوان نمای ساختمان مورد استفاده قرارگرفته و یا در طراحی داخلی بسیاری از ایدههای سازه نگاری با متریال شیشه انجام گیرد. شیشهها در متراژ، رنگ ، ضخامت و اندازههای مختلفی در بازار موجود میباشد و کافی است سری به بازار بزنید تا دقیقاً آن چیزی که مد نظرتان است را بیابید. در حقیقت شیشه هم مادهای کاربردی است و هم متریالی تزئینی. کافی است نگاهی به ساختمان مجاور خود بیندازید تا متوجه استفاده از شیشه در نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی منازل شوید. شیشه کاربردهای بیشماری دارد و در مکان های بسیار متنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. اما به طور انواع محدودی از شیشه را می¬توانید برای طراحی دکوراسیون داخلی استفاده کنید. در ادامه این مطلب به انواع شیشههای کاربردی و نوع دکوراسیون مورد نظر با شیشه در طراحی داخلی خواهیم پرداخت: ابتدا به انواع شیشه کاربردی در دکوراسیون داخلی اشاره خواهیم کرد: • شیشه طرح دار: شیشههایی که دارای طرح و نقوش زیبا و چشمنواز هستند.. از این نوع شیشهها برای مکانهایی که نیاز به رعایت حریم شخصی دارند اما درعینحال به نور کافی نیاز دارند استفاده می¬شود.
• شیشه رنگی: این شیشهها با اضافه کردن اکسید فلز به شیشه “فلوت” ساخته می¬شود. شیشه رنگی دارای تنوع رنگی بسیار زیادی میباشد و بسته به نوع رنگ آن میزان عبور نور و گرما نیز متفاوت است. از این نوع شیشهها بیشتر در دکوراسیون داخلی پاساژها و مراکز تجاری و فرهنگی به وفور استفاده می¬شود.
برای خواندن مطالب درمورد نصب سقف شیشه ای
• شیشه رفلکسی: این نوع شیشه یک شیشه شفاف با پوششی متالیک می¬باشد که باعث انعکاس نور و گرما می¬شود. از این نوع شیشهها در ساختمان های دوستدار محیطزیست ( ساختمان سبز)استفاده فرار وان می¬شود. آنها از هدر رفت انرژی گرمایشی داخل ساختمان در فصل های سرد سال جلوگیری کرده و گرمای اشعه خورشید را جذب میکنند. از دیگر مزیت های این شیشهها کاهش تابش مستقیم نور خورشید است به همین خاطر جهت ایجاد محیطی راحت با نوری مناسب بسیار مناسب هستند. بعلاوه شیشههای رفلکس فضای خصوصی شما را کاملاً حراست می¬کنند و مانع از دیده شدن فضای داخلی از بیرون می¬شوند.
• شیشه استین¬گلاس: نوعی شیشه رنگارنگ که درونش شیشههای با تکه رنگی دیده میشود. این نوع شیشه متریالی مناسب برای یک طراحی داخلی زیبا و شاد و دلنواز است. از شیشه استین¬گلاس همچنین به عنوان پارتیشن در مکانهایی چون رستورانها ، هتلها و جهت ایجاد حریم خصوصی استفاده می¬شود. البته از این شیشه میتوان در طراحی دربها در تلفیق با چوب بهره برد که نمای بسیار زیبا و شیک و مدرنی به درب میبخشد.
• شیشه استون¬گلاس یا مرمریت: از شیشه مرمریت به علت کیفیت بالا ، استحکام و مرغوبیت برای مصارفی مثل نمای ساختمانها و کانتر آشپزخانهها استفاده می¬شود. از مزیت های شیشه استون¬گلاس میتوان به مقاومت بالا در برابر شکستن ، قابلیت خم کاری جهت ساخت دکوراسیون تزئینی ، مقاومت در برابر رطوبت و آب، مقاوم در برابر سرما و گرما
نماهای شیشه ای ها به سه دسته تقسیم می شوند:
این روش ابتدائی و اولین تکنولوژی سیستم نما شیشه ای می باشد.در این روش نمای شیشه ای قطعه به قطعه ساخته می شود.
در این مدل از نمای شیشه ای در صورت وجود اجزاء کشویی اتصال ترنزوم ها به مولیونها معمولا اعضاء عمودی (mullion ) ابتدا نصب می گردند، پس از آن اعضاء افقی ( Transom ) و در نهایت قطعات شیشه و یا پنجره ها روی سیستم نصب میگردند.
در سیستم هایی از پروفیلهای نمای شیشه ای به علت عدم باربری سیستم کشویی اتصال لاملهای افقی به عمودی از روش فیکس استفاده میگردد. در این روش اتصال ترنزومها به مولیونها تنها از طریق قطعه فیکس اتصال ممکن است که در این روش کلیه اجزاء سیستم طبق اندازه های برداشت شده و نقشه برداری شده در کارگاه برش می شوند و بصورت پازلی در کارگاه مونتاژ و یونیت به یونیت در نما نصب میگردند بدین ترتیب نمای شیشه ای در این روش ساخته می شود که در صورت امکان نیز میتوان از یک طرف ابتدا هر لامل عمودی را نصب نمود سپس پروفیل های ترنزوم نصب و لامل بعدی در محل نصب گردد. البته این روش به وقت بیشتری جهت مونتاژ و نصب نسبت به روش ابتدایی گفته شده نیازمند است.
سیستمهای Stick بدلیل حذف حمل و نقل های اضافی از نوع ارزانترین سیستمهای نمای شیشه ای می باشند. در این نوع نمای شیشه ای کلیه قطعات در داخل کارگاه اندازه گیری وساخته میشود که در این حالت از هزینه حمل قطعات بزرگ ساخته شده کاسته می شود. از طرفی بدلیل اندازه گیری همزمان در سایت و ساخت قطعات، دیگر نیازی به کنترل های عملیات ساخت در کارخانه نمی باشد.
پس از مدت زمانی که از ساخت اولین نمای شیشه ای گذشت روش ساخت Semi- unitized در طراحی و ساخت سیستمهای نمای کرتین وال مورد استفاده قرار گرفت.
در این روش ابتدا مولیون ها به صورت جداگانه در کارگاه نصب می گردند سپس فریم های پیش ساخته در کارخانه به محل کارگاه حمل شده و بین مولیون ها نصب میگردند. این قطعات ممکن است تا ارتفاع یک طبقه نیز ساخته شوند و یا مثلا به دو قطعه شیشه یکی بدون دید یا سیستم اسپندرال – (spandrel) و یک قطعه شیشه با دید یا قابل رویت تقسیم شوند.
در مواردی که در سیستم نمای شیشه ای طول دهانه بزرگ بوده و شامل دو طبقه می باشد بهتر است از سیستم ترکیبی- Hybrid استفاده گردد که سیستم کلی مقاوم تری است.
این سیستم جهت نصب قاب به مولیون ها زمان زیادی را می طلبد.
بهترین روش هوابندی و آب بندی در این روش صورت می گیرد، این سیستم در واقع برای تکنولوژی های نوین و مدرن اختراع شد در این روش از نمای شیشه ای کل قابهای بزرگ پیش ساخته در کارخانه تولیدی طراحی شده است.
اساس کار در این روش ساخت قاب با اعضا مولیون، ترنزوم و شیشه ها در کارخانه می باشد که پس از حمل توسط براکتهائی که قبلا در نمای شیشه ای نصب شده اند و مولیونها و ترنزوم های نر و ماده به هم متصل می شوند.
در این روش کلیه مراحل ساخت در کارخانه تحت کنترل سازندگان بوده و از دقت بالائی نیز برخوردار است. این روش بیشتر برای ساختمانهای مدولار در نمای شیشه ای که سرعت بالائی نیز در ساخت دارند پیشنهاد میگردد.
روش ساخت پانلها به این صورت می باشد که کلیه پروفیلهای به کار رفته به صورت نر و ماده ساخته شده که در نهایت موقع نصب با توجه به محل قرار گیری اتصالات با لاستیکهای ای پی دی ام EPDM و چسبهای استراکچرال سیلیکون در نقاط لازم پانلها کنار یکدیگر قرار میگیرند.
سوالات متداول نمای شیشه ای
از جدیدترین نماهای شیشه ای می توان به یونیتایز اشاره نمود که از پازل های آماده و تولید شده در کارخانه تشکیل شده اند. از ویژگی های منحصر به فرد این پازل های شیشه ای می توان به قابلیت اجرا و نصب آنها در زمان ساخت بنا اشاره نمود. البته لازم به ذکر است که قیمت این نوع نما گران می باشد
در حالت کلی نمای شیشه ای نسبت به سایر نماها تقریبا ارزان تر می باشد و قیمت نهایی کار بر اساس چند فاکتور مهم تعیین میشود. نوع شیشه به کار رفته در نما و میزان ضخامت و تک جداره یا دوجداره بودن از جمله مواردی می باشد که به شدت بر قیمت نما تاثیرگذار است. این کاملا طبیعی است که هر چه تعداد جداره های شیشه بیشتر باشد، به همان نسبت نیز هزینه بیشتری باید برای آن پرداخت گردد
شیشه نسبت به سنگ وزن سبک تری داشته و به همین دلیل وزن مرده کمتری را به ساختمان تحمیل می کنند. مخصوصا در نمای کرتین وال که به طور کامل این وزن تحمیل شده به بنا حذف می شود.
مطالب مرتبط