سقف شیشه ای
سقف شیشه ای از مدرن ترین نمونه سقف های قابل اجرا بر روی ساختمان های مسکونی، استخر و رستوران ها و موارد می باشد که با نام های دیگری از قبیل اسکای لایت نیز شناخته شده است. این سقف ها بدنه تمام شیشه داشته و به منظور افزایش مقاومت از قاب های فلزی و آلومینیومی برای آنها استفاده میشود. گروه آرین سازین بنا نما؛ اجرا کننده انواع سقف های شیشه ای در ادامه به معرفی کامل ویژگی های سقف های تک جداره، دو جداره، ثابت و متحرک و همچنین قیمت و موارد مهم در نصب آنها خواهد پرداخت.
یکی از اصلی ترین متریال ها برای مدرن تر شدن ساختمان ها در سالهای اخیر شیشه های سکوریت می باشند که در نما، نور گیر، درب های ورودی و داخلی و همچنین سقف از آنها استفاده میشود. سقف شیشه ای از جمله سقف هایی می باشد که در گذشته به عنوان نورگیر کاربرد داشته و امروزه به عنوان سقف کامل از آنها استفاده میشود. با توجه به فراهم شدن امکان تماشای آسمان از داخل ساختمان، به این سقف ها اسکای لایت Skylight نیز گفته میشود که جلوه ای منحصر به فرد را در رستوران ها و کافی شاپ ها و همچنین ساختمان های مسکونی ایجاد می کنند. این سقف ها به دلیل داشتن بدنه تمام شیشه سکوریت که حداقل 10 میلیمتر ضخامت دارند، از مقاومت بالایی در برابر ضربه و همچنین شرایط محیطی و نوسانات دمایی برخوردار می باشند.
سیستم های سقف شیشه ای به علت اینکه در هر فصل راحت قابل استفاده می باشد و به شکل های ثابت و متحرک موجود است، ترجیح و انتخاب بسیاری از افراد می باشد. سیستم های سقف شیشه ای و بالکن شیشه ای از تکنولوژی مدرن و به روز و متریال با کیفیت استفاده می کند.
سقف های شیشه ای را می توان به راحتی در محل کار، ویلا، منزل، پاسیو، تراس و… استفاده کرد. این سیستم ها نمای منعطفی دارند و ظاهر سازه را شکیل تر می کنند؛ از طرفی ارزش بنا را نیز بالاتر برده و از نظر اقتصادی نیز توجیه دارد. این سیستم ها قابل تطبیق به بنای شما و سلیقه ی شما می باشد و ظرافت های بسیاری در آن قابل اجراست.
سقف شیشه ای ترکیبی از سازه فلزی مستحکم با پوشش شیشه های سکوریت شده و مقاوم شده با طرح و ابعاد محاسبه شده می باشد. سقف شیشه ای بزرگمهر از استحکام و دوام بالایی برخوردار است و در مقابل تنش های محیطی و تغییرات دمایی از خود ماومت نشان می دهد. از طرف دیگر با توجه به تقویت شیشه امکان شکستن شیشه سقف شیشه ای بسیار کم بوده و البته در صورت شکست قطعات آن برنده نبوده و خطری افراد و اجسام زیر سقف را تهدید نمیکند.
سقف شیشه ای باعث افزایش ورود نور و روشنایی به ساختمان شده و همچنین در روز و شب امکان دیدن آسمان را به افراد زیر سقف می دهد. سقف شیشه ای جذابیت و زیبایی ساختمان را بیشتر می کند. سقف شیشه ای را میتوان در مدل ها و طرح های مختلف و یا حتی در رنگ های متنوع طراحی، ساخت و اجرا کرد .
اسکای لایت بسته به نیازهای ساختمان میتواند شکلهای بسیار متنوعی داشته باشد.البته باید بگوییم که در اجرای سقف شیشه ای با شیشه نشکن و طراحی آنها فاکتورهایی مانند : فرهنگ معماری و بومی منطقه ،نوع سازه و کاربری بنا ، نوع اتصالات و استراکچر بنا و مقررات ملی ساختمان تاثیر گذار است.
یکی از اصلی ترین نگرانی هایی که اغلب افراد درباره این سقف ها دارند، نداشتن اعتماد کامل بر استحکام و مقاومت آنها می باشد. لازم به ذکر است که این سقف ها چند ویژگی مهم دارند که باعث میشود تا کارایی و عملکرد و امنیت در آنها تضمین شود که عبارتند از:
تک شیبه
ساختار پیرامونی (Pyramid)
دو شیبه دارای خط الراس (Double sloped Ridgelites)
خط الراسی با انتهای باز یا شیشهای (Ridgelites with Hipped or Glazed ends)
پلیگون قطعهای و شعاعی (segmented and radius polygon)
گنبدی قطعهای و شعاعی (segmented and radius dome)
همچنین سایهبانها (Canopies)
اتاقهای حمام آفتاب (Solariums)
حالت ذره بینی سقف شیشه ای به هنگام تابش نور خورشید باعث می شود که فضای نشیمن برای استراحت نامناسب باشد. در صورتی که کف سالن نشیمن از چوب ساخته شده باشد، احتمال آتش سوزی و سوختن چوب وجود دارد.به همین دلیل نصب سایبان شیشه ای بعد از نصب پنل های شیشه ای الزامی است تا نور متمرکز شده خورشید به فضای خانه آسیب نرساند.
با ساختن سقف شیشه ای بر روی عرشه فضای دلپذیری ایجاد میشود،شما همزمان از فضای گرم و دلنشین و طبیعی بارانی و یا برفی لذت خواهید برد.یا در محیطی خنک آسمانی زیبا را نظاره میکنید و آفتاب میگیرید.میتوانید محیط بازی بسازید،جالب است بدانید همه این کارها با به کارگیری عناصر قابل بازیافت انجام میشود، مثلا میتوانید با استفاده از پنجره های قدیمی یا باز یافتی، سقف شیشهای بسیار زیبایی داشته باشید. این امر سبب صرفهجویی در هزینه هاست.
در حالت کلی می توان گفت برای استفاده از این سقف ها محدودیتی وجود ندارد و انتخاب این سازه های شیشه ای می تواند تمام محیط ها را زیبا و مدرن کند. علیرغم عدم محدودیت در کاربرد سقف های شیشه ای، در برخی ازمحیط ها به شدت این نوع سقف مورد استقبال قرار گرفته است که عبارتند از:
مزایا و نقاط مثبت اسکای لایت بر اساس نوع شیشه های به کار رفته در آنها و همچنین نحوه اجرا و نصب تعیین می گردد. در شرایطی که از شیشه ها و قاب های کاملا استاندارد برای این سازه استفاده شود، چند مزیت مهم را به همراه خواهد داشت که عبارتند از:
علیرغم مزایای متعددی که در اسکای لایت وجود دارد، برخی از نقاط منفی در این سازه ها وجود دارد که عبارتند از:
از مهم ترین مواردی که در انتخاب هر یک از انواع اسکای لایت هایی که در طول متن به آن اشاره شد وجود دارد، قیمت سازه می باشد. قیمت سقف شیشه ای با توجه به جنس شیشه، میزان ضخامت، رنگی یا مات و شفاف بودن آنها، تکه ای یا یک تکه بودن، جنس فریم و قاب و همچنین اندازه و ابعاد آنها تعیین میشود. علاوه براین، در سقف های متحرک از موتورهای الکتریکی و یراق آلات و قطعات جانبی نیز استفاده میشود که همگی می توانند بر قیمت نهایی سقف تاثیر زیادی ایجاد کنند. با توجه به فاکتورهای متعددی که در نحوه محاسبه قیمت سقف شیشه ای وجود دارد، پیشنهاد می کنیم برای استعلام قیمت با کارشناسان آرین سازین بنا نما تماس بگیرید.
برای نصب سقف شیشه ای روی عرشه،لازم است که ابتدا از یک سازه چوبی پیش ساخته استفاده کنید. سپس ،با یک سازه عمودی و پیچ ومهره سقف وپنجره های شیشهای ساخته شده روی آن را محکم کنید.از سازه چوبی به جای خرپا استفاده کنید. بعد از آن که سقف خر پا را نصب کردید، سقف شیشهای را می بندید وبعد قاب را عایق بندی کنید.
سازه سقف شیشه ای می تواند تا حدود 80 درصد روشنایی مورد نیاز ساختمان را تامین کند. این مدل از سقف می توانند از نظر هزینه و میزان مصرف انرژی مقرون به صرفه بوده و در ابعاد بزرگ مانند سازمانها مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از اسکای لایت در رستوران ها و کافی شاپ های خارجی، در آب و هوای بارانی، باغجه های این محل ها از بارش زیاد محفوظ می مانند. اسکای لایت تولیدداخل معمولا از کیفیت مناسبی برخوردار است. این سقف ها نصب راحت و آسانی دارند و وزن سبکی دارند که باعث محبوبیت آنها شده است. علاوه بر این امنیت این سقف ها از مدل های مشابه بیشتر بوده و امکان دسترسی به خانه از طریق سقف کاهش می یابد. این سازه ها به دلیل جلوگیری از تبادل انرژی بین محیط، ازگزینه های صرفه جویی در مصرف انرژی به حساب می آید.